LUD Literatura

Simon Popek

Simon Popek je programski direktor festivala Liffe in Festivala dokumentarnega filma, filmski kritik, kolumnist Dela ter nekdanji urednik revije Ekran.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Morilci cvetne lune in problem filmske adaptacije

  Film je dober toliko, kolikor so sposobni in inteligentni njegovi avtorji.

 • Memento: Stadtklause

  Berlin resda ne velja za center nemške ekonomske moči, a je, kot kaže, dovolj »na severu«, da v njem ugašajo lokali iz nekega drugega časa.

 • Percival Everett, po desni

  Prehitevanje po desni je uporabna prispodoba mojih dolgoletnih nečednosti v razmerju do knjig, ki mi mežikajo z domačih knjižnih polic.

 • Prvo pravilo posojanja knjig

  Nekateri negujejo svoj vrt, drugi kolekcijo oldtimerjev, tretji knjižne zbirke, ki jih na policah urejamo po svoji logiki.

 • Neka druga branja

  Odveč je poudariti, da Charles Bukowski (oziroma Čarls Bukovski) zame ostaja najboljši srbohrvaški pisatelj, ki je živel in ustvarjal v Kaliforniji.

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.