LUD Literatura

Views Navigation

Dogodek Views Navigation

Danes

Najnovejši dogodki dogodki

Prepišni Prišleki na Sejmu na zraku

Sejem na zraku park Zvezda, Ljubljana

Pozor! Sejem in dogodek sta z 20. aprila prestavljena na 12. maj. V nedeljo, 12. maja, boste lahko cel dan obiskali našo stojnico na Sejmu na zraku v parku Zvezda (Kongresni trg), ob 18. uri pa bo na prav tam potekalo še branje avtoric in avtorjev iz zbirke Prišleki, ki jih bomo, kot ponavadi, postavili na prepih. Zbirka Prišleki prinaša najnovejše v izvirni slovenski prozi in poeziji. Izhaja od leta 1996, doslej je v njej izšlo več kot 120 naslovov. Poudarek zbirke je na knjižnih prvencih, med njenimi avtorji in avtoricami je tudi veliko priznanih in nagrajenih imen. Kratki predstavitvi … →

Pisanje kolumne

LUDa knjigarna Trubarjeva 51, Ljubljana

Kako napisati dobro kolumno? Ima kolumna svoje zakonitosti, kot jih imata na primer esej ali intervju? Kako v to publicistično formo vstopa literatura? O teh vprašanjih se bomo pogovarjali na okrogli mizi z letošnjimi kolumnisti portala LUD Literatura: pisateljico Ano Schanbl, prevajalcem in prevodoslovcem Iztokom Ilcem in literarnim kritikom in prevajalcem Sašom Puljarevićem. Spregovorili bomo o kolumnah, ki jih mesečno pišejo in objavljajo vse od januarja in pretresli nekatera širša družbena, pa tudi literarna vprašanja, ki so jih naslavljali v svojih prispevkih. Debato bo vodila Liu Zakrajšek. Lepo vabljeni!


Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.