LUD Literatura

Views Navigation

Dogodek Views Navigation

Danes

Najnovejši dogodki dogodki

Umetna inteligenca in jezikovni viri

LUDa knjigarna Trubarjeva 51, Ljubljana

Na četrtem dogodku v ciklu Umetna inteligenca v kulturi se bomo pogovarjali o razvoju in uporabi jezikovnih virov in tehnologij za slovenščino. Spregovorili bomo o jezikovnih korpusih, avtomatsko generiranih slovarjih, pa tudi naprednejših orodjih, kot so program za avtomatsko postavljanje vejic Vejice, aplikacija za oceno težavnosti pisne slovenščine ter orodje za sledenje jezikovnih trendov.

Ob izidu: Zajtrk prvakinj

Cankarjev dom Prešernova cesta 10, Ljubljana

Z avtorico romana se bo pogovarjala Lara Paukovič.

Prepišno uredništvo: Prizme poezije

LUDa knjigarna Trubarjeva 51, Ljubljana

12. Prepišno uredništvo 2024 Prizme poezije 20.–23. maj 2024   Naš literarni prostor se lahko pohvali z velikim številom kvalitetnih pesnic in pesnikov, nekateri bi celo rekli, da smo »narod poezije«. A kakšna je v resnici recepcija zbirk pri bralstvu, kako pesmi, ki pridejo od avtorjev_ic, zaživijo med publiko? Letošnje Prepišno uredništvo, ki bo posvečeno tematiki poezije, se želi ukvarjati z raznoraznimi vprašanji, ki se porajajo okoli produkcije in recepcije slovenske poezije. Zanimalo nas bo, kako sami ustvarjalci_ke doživljajo stanje knjižnih izdaj na trgu, kakšni so pogoji za ustvarjanje zvrsti. Ali poeziji upada priljubljenost? So bralci_ke bolj zainteresirani za romanopisje … →


Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.