Vija vaja ven

Neva Lučka Zver

Neusmerjena navigacija

 

Ne da bi te kdo kaj vprašal, si izpljunjen v kaos, ki ga nekaj časa skušaš oploditi z efemerno logiko ali vsaj s prežvečenimi aksiomi. Z malo sreče ljubiš. Prej ali slej si znova sam, tokrat brez orientacije. In kaj potem? Srebrno morje, slepe ceste, mir praznin. Divji otoki, ki sprejmejo le neme goste.
Kaj potem, ko si končno živ in potešen, kot si dejal povsem brez skrbi? Mar ni potem prepozno, da bi bedel?

 

 

 

Poskus kaosologije

 

Vrezal si nebo brez zvezd v njeno kožo.
Čeznjo si napel vzorce in razvejal pristne iluzije prihodnosti, ki se hranijo same s seboj, dokler jih absurdnost lastnih zakonov ne izravna s popokano zemljo.
Svetlobne lovke s slastjo objemajo nove galaksije, ki jih ustvarjajo sproti in v oblakih muh, medtem ko sesuvajo vse svete kategorije in s posebnim užitkom vzročnost.

 

 

 

Watasenia scintillans

 

Fluorescentni lignji prirejajo inkognito zabave na obalah, ki lebdijo na stičišču sanjanih svetov. Omamljajo se s svetlobo, ki v gluhih morskih jarkih ribe izmika roki podvodnih tokov. Bioluminiscenca namreč fascinira zmedene kreature, ki v tišini dna iščejo luč. Infiltracija ribičev in turistov rahlo ogroža plavajočo atmosfero, vendar zabrisane noči za zdaj še niso bile odpihnjene globlje v grlo razdraženih oceanov, ki se že kremžijo ob misli na razvrat. Diskretni uživalci modrih žarkov lahko morda še najdejo ta prostor-čas.

O avtorju. Neva iz Ljubljane je diplomirala iz filozofije in iz politologije, magistrirala iz filozofije in zgodovine umetnosti ter iz filozofije religije, in izdala eno zbirko pesmi. 

Avtorjevi novejši prispevki
Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Počutiti se neumno in nedolžno

  Sara Nuša Golob Grabner

  V tej generaciji smo se naučili / hlastati za vsako pomirjujočo posplošitvijo. / Iz vsega se znamo delati norca, / ker so nas naučili, / da je na / koncu vsake ceste prepad / in do tja se lahko vsaj smejiš.

 • S pišem vetra pišem verze

  Vid Karlovšek

  kadar skušam / kaj reči / pride / iz mene le / zabuhel / krik

 • Skalpel je zapel

  Hana-Uma Zagmajster

  Rada bi bila fluid / Pa sem črepinja / V koži na nebu v soju neonke / Rezilo / Na moji sliki UV akrilo / Krvavičke

Izdelava: Pika vejica