LUD Literatura

Ana Schnabl

Ana Schnabl

Ana Schnabl (1985) je pisateljica in urednica. Za svoj kratkoprozni prvenec Razvezani (2017) je prejela nagrado Slovenskega knjižnega sejma in še dve nominaciji, njegov srbski prevod pa je nagradila tudi žirija nagrade Edo Budiša na Hrvaškem. Njen prvi roman, Mojstrovina (2020), je bil doslej preveden v tri jezike in nominiran za Dublin Literary Award, medtem ko se je njen drugi roman, Plima (2022), uvrstil v kresnikovo deseterico. Kmalu bo izšlo njeno četrto leposlovno delo, roman September.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Za Rachel

  Literaturo delamo zato, da ne bi imel zadnje besede kič, ampak bi spregovorilo življenje.

 • »Rad bi bil metulj«

  Kako hudiča se pa napiše uspešnica?

 • Dragi Sašo

  Gatekeeping ni le »nadzorovanje in omejevanje dostopa do položaja, identitete ali skupnosti«, temveč tudi »omejevanje zamišljanja boljše prihodnosti«.

 • Morda bikini

  Filter, hiter scroll, to je pa lepo, klik v košarico, klik – z mastercardom na blagajno.

 • Prevarantka

  Žalostno? Ne, logično. Pisateljica sem, moj srček dela bum bum bum za besedila, ne more delati bum bum bum kar vsepovprek.

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.