Ana Schnabl

Ana Schnabl

Ana Schnabl je dvakrat nagrajena pisateljica, avtorica kratkoprozne zbirke Razvezani, prevedene v srbščino in nemščino, in romana Mojstrovina, ki se mu prav tako obetajo prevodi. Piše svoje tretje delo. Živi v Kamniku s fantom, dvema psicama in mačkom Lievom.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Ne morem se domisliti niti enega svojega besedila, ki bi ga sama doživljala kot provokativno

  Avtorica, ki jo v Delu najraje prebira moja tašča. Ki jo na istem mestu najraje prebiram tudi jaz. Piska, katere besedila si na Facebooku in Twitterju podajajo slovenski kulturniki in umetniki in se nad njimi malo zgražajo, se z njimi strinjajo, so zaradi njih malo besni.

 • Posoda

  Tedaj še nisem razumela, da sem si žensko telo znala izpogajati le, ker je bilo nezaznamovano. Paradoksalno: svoje telo sem lahko doživljala kot žensko, ker sem ga lahko doživljala kot nevtralno. Z njegovimi specifikami se nisem obremenjevala oziroma se mi z njimi še ni bilo treba obremenjevati.

 • Ljubezen mojega življenja

  Če ne bi bila omamljena, bi bilo zasevkov tragedije manj, a nisem čisto prepričana, da ni bilo naravnost krasno, da se je moj duh tistega dne razletel.

 • Ponovitev, ne poglobitev

  O romanu Petra Rezmana: Barbara in Krištof

 • Ana

  Kot deklica je bila moja sestra vselej močnejša in hitrejša od mene. Medtem ko sem jaz ob večerih brala v fotelju, ki nama … →

Vsi avtorjevi prispevki

Avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica