Primož Sturman

Primož Sturman

Primož Sturman (Trst, 1980) je leta 2007 v domačem mestu zaključil študij sodobne zgodovine. Zaposlen je na Humanističnem in družbeno-ekonomskem liceju Antona Martina Slomška v Trstu, kjer uči slovenščino in zgodovino. Leta 2012 je v sodelovanju z Borisom Pahorjem za založbo Slovenska matica uredil zbirko zapisov Franca Jeze, ki je izšla pod naslovom In zgodil se bo čudež. Njegov literarni prvenec Gorica je naša je spomladi 2018 objavila mariborska Litera. Oglaša se v pomembnejših slovenskih literarnih revijah in na literarnih portalih. Ob tem na naslovu primozsturman.blogspot.com vodi svoj blog. Zanimajo ga medkulturne teme, torej vprašanja stikanja različnosti in usod ljudi v mejnih situacijah. S soprogo Vladko in hčerkico Martino živi v kraju Brje pri Koprivi na Krasu.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Odločitve v času krize

  Kakšno bo življenje po epidemiji? Bodo kanali v Benetkah vsaj še malo tako bistri, kakor so v teh dneh? Bodo vrednosti mikroprašnih delcev v zraku zaradi zmanjšanega prometa še naprej nižje?

 • Umazana igra

  »Svet je toliko napredoval, da bo vam, babam, prav kmalu še zrastel kurac. Potem pa bomo na konju,« je rekel polglasno in takoj zaspal.

 • Nepredstavljivi luksuz jezika

  Slofest pod geslom Roj dogodkov v srcu mesta je prefinjena marketinška, pa tudi neke vrste politična poteza slovenskih organizacij – Slovenci so namreč med tržaškimi narodnimi skupnostmi edini, ki si lahko privoščijo tak luksuz: tri dneve kulturnega dogajanja v maternem jeziku.

 • Mama, kaj je meja?

  Zadnja leta je pesniška pot pod gričem na Tabru dan pred praznikom Ferragosta – velikega šmarna postala zbirališče tržaških in kraških, torej slovenskih in italijanskih ustvarjalcev ter vseh ljubiteljev vezane besede.

 • Gorica je naša

  »Naši bodo zmagali! Gorica bo naša!« Moj glas se izgublja v tihi in jasni poletni noči. Ura je nekaj čez tri zjutraj in vsi … →

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica