LUD Literatura

Odgovor na njeno vprašanje

ZDAj - 52 pesmi sodobne ameriške poezije

Alice White

Sestra me je naučila tega starševskega trika: kadar otrok postavi težavno vprašanje, kot na primer: »Je božiček resničen?« ali »Kaj je seks?«, preprosto vprašaj, povsem iskreno, »Kaj pa ti misliš?« in prisluhni. Če ne drugega, si s tem kupiš čas. Moja hčerka, tri leta stara, v avtu nekega večera molči. Nato vpraša: »Mama, bom tudi jaz umrla?« Vozim naprej. Trudim se, da bi vozilo ostalo pripeto na Zemljo. Nekako mi pride na misel ta trik in vprašam, »Kaj pa ti misliš?« V vzvratnem ogledalu vidim njen nasmeh, ozira se proti škrlatnemu nebu. Reče: »Mislim, da ne bom nikoli umrla.« Rečem ji: »Tudi jaz tako mislim.« In res je tako, res.

 

 

Prevedla Veronika Dintinjana
© Alice White. Objavljeno z dovoljenjem avtorice. Pesem je bila prvič objavljena v reviji New Letters.

O avtorju. Alice White je ameriška pesnica, ki živi na podeželju v Franciji.  Doma je iz Kansasa, magisterij iz angleščine je opravila na univerzi st. Andrews na Škotskem, kjer je prejela priznanje Kralja Jakoba VI. Je prejemnica štipendij Bread Loaf Writers’ Conference, AWP Writer to Writer in sklada Howthornden Foundation. Njeno poezijo … →

Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.