LUD Literatura

Peter Semolič (foto: Nina Medved)

Peter Semolič

Peter Semolič (1967) je študiral splošno jezikoslovje in sociologijo kulture na FF v Ljubljani. Piše poezijo, prozo, radijske igre, esejistične in publicistične članke ter prevaja iz angleščine, francoščine, srbščine in hrvaščine. Do zdaj je objavil dvanajst samostojnih pesniških zbirk in kratek roman za otroke, s svojim delom pa je vključen v okoli petdeset antologij tako doma kot v tujini. Za svoje delo je prejel več nagrad. Živi v Ljubljani kot svobodni književnik. 

Avtorjevi novejši prispevki
  • Ulični pogled

    Corriere della sera najavlja, da bodo v naslednjih dneh po petih letih Rim ponovno zavzeli avti z logotipom Googla in s kamerami.

  • Svetloba na dnu kanjona

    Bittakerjeva ideja je preprosta: za vsako najstniško leto ubiti po eno najstnico. Smo v Kaliforniji konec sedemdesetih let minulega stoletja: kultura štoparstva, na Bilboardovi … →

  • Recimo, da mu je ime Tomaž

    Ne ozre se. Če bi se ozrl, bi lahko izginila, potonila med sence, lahko bi, znervirana, ker je pozabil dvigniti … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.