Nika švab

Nika Švab

Nika Švab je točno en mesec mlajša od samostojne Slovenije. Večinoma piše – kritike, refleksije, dramska besedila, analize, članke za gledališke liste in pedagoška gradiva –, občasno tudi performira in moderira. Leta 2017 je na Tednu slovenske drame prejela nagrado za mladega dramatika.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Kaj vse se skriva pod površjem in vseskozi hoče na plano?

  Tvoj romaneskni prvenec Hladna veriga spremlja življenje članov družine Gartner, predvsem Deje in Tima, v času skoraj štiridesetih let. Prvi dogodki se zgodijo, ko je Deja najstnica, roman pa se konča s 26-letnim Timom, njenim sinom.

 • Dramatika se naj bere in uprizarja

  Vzkrik je trenutno edini festival v Sloveniji, ki skrbi izključno za razvoj in čim širško promocijo mlade dramske pisave, torej ne zgolj za predstavitve novonastalih besedil in ponujanje teh besedil inštitucijam.

 • (Izgubljene) vrednote

  … in kladivo. Na rdeči podlagi rumen simbol politične ureditve, ki bo vedno polemična. Ne, to bo v zavesti večine … →

 • Usmerjanje misli in pogovarjanje

  Dogajanje na Pisateljskem odru je otvorila Brina Svit, ki je s povezovalko pogovora, prevajalko Barbaro Simoniti, predstavljala in razpravljala o svojem najnovejšem romanu z naslovom … →

 • Veliko denarja, veliko glasov, malo obiska

  V prvem septembrskem tednu so po Sloveniji potekali literarni dogodki v sklopu 29. Mednarodnega festivala Vilenica. Najpolnejši dogajalni dan je … →

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica