Nejc Rožman Ivančič

Nejc Rožman Ivančič

Nejc Rožman Ivančič (Brežice, 1984), premlad, da bi bil star, in prestar, da bi bil mlad (prosto po Beigbederu), doštudiral predbolonjsko, parazitski javni delavec, skriboman, malomeščanski filister z boemskimi tendencami, ljubitelj klasike in avantgarde, obseden s teatrom, filmi in beležnicami, karakterno dionizičen, zmerno do pretežno muhast, srborit nergač, komolčarski in slavohlepen.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Tudi jaz

  Sedim na malem kartonastem kovčku, v katerega mi je Mamika spakirala zvezek, navadni svinčnik, nalivno pero, jopo, spodnje perilo, hlebec kruha, štiri pare klobas in Meda brez enega očesa. Oblečena sem v bluzo, ki mi jo je Mamika kupila za v šolo, v pulover, ki mi ga je spletla teta Lizika, v plašček in v lepe žametne hlače.

 • Furra vieneze

  Ko sem prišla, še ni bilo mraz. Jesen je bila. Bilo je prijetno. Zdaj se zima že predolgo vleče. Komaj čakam na pomlad. Spomladi bi lahko prišla mama na obisk. Takrat bo topleje in dan bo daljši. Ostala bi tri tedne. Vse bi ji pokazala. Bratranec pravi, da bi naju lahko peljal na Dunaj, če bi mu prispevala za bencin. Šli bi zgodaj zjutraj in zvečer bi se vrnili, če bom dobila prost dan v službi.

 • Redovalna konferenca

  Učiteljice seksajo po enkrat na vsak semester. Če bi seksale več ali bolje, bi učenci raje hodili v šolo. Njihovi ubogi možje raje … →

 • svarilo

  v nočeh ko se pot ti cedi na rjuhe se v sanjah lotevajo črni te vrani drobovje ti gnije nanj legajo muhe in črvi … →

 • Naivna sodobna pesem (na škrniclju)

  Delo je moja etika, umetnost je moja religija, pravi Srečko. Amen. Podpišem. Moja religija je Literatura. Z veliko. Toda poezija, … →

Vsi avtorjevi prispevki

Avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica