Jana Putrle Srdić (foto: Nada Žgank)

Jana Putrle Srdić

Jana Putrle Srdić je pesnica in producentka za intermedijsko umetnost ter občasna publicistka in prevajalka. Izdala je tri knjige poezije: Kutine (2003), Lahko se zgodi karkoli (2007) in To noč bodo hrošči prilezli iz zemlje (2014, nominacija za Jenkovo nagrado). V tujini je izšlo pet knjig s prevodi njene poezije. Pesmi je brala v številnih državah Evrope, v J Ameriki, na Kubi, v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Rusiji in Egiptu. Kot producentka je sodelovala pri Centru za slovensko književnost, soustanovila je Zavod Gulag, sedaj pa se posveča umetniškim projektom v Galeriji Kapelica in laboratoriju za umetniško raziskovanje živih sistemov BioTehni.
Avtorjevi novejši prispevki
 • Umetnost v času laži

  Živeti v zanimivih časih in časih laži pomeni tudi, da nihče od nas ne ostaja nedolžen.

 • Dvigovalec uteži

  Dvakrat na dan ista rutina štirje seti osem ponovitev do odpovedi

 • Vznesene ljubezni

  Od malega se mi je zdelo, da muha s svojim sestavljenim vidom vidi drugačen svet kot jaz, da o zaznavi deževnika niti ne govorim, da obstaja spekter zvokov, ki jih ne slišim, in barve, ki jih ne vidim.

 • Radikalnost izkušnje

  Iz Cankarja v Šiško v Berlin. O telesni izkušnji glasbe in svetu, ki je popoln, če ga le uspemo slišati (in videti) takšnega, kot je, brez vnaprejšnjih pričakovanj in idej.

 • Naše neznano

  Posebnosti površine toplih organov za robom te bele kože so mi skrivnost.

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica