Natečaj za izvirni slovenski roman (prvič)

uredništvo

Zbirka Prišleki Literarno-umetniškega društva Literatura si je v dvajsetih letih kontinuiranega izhajanja utrdila ime prepoznavne literarne zbirke, v kateri so doslej zvečine izhajale pesniške in kratkoprozne zbirke. Ker bi si želeli v naslednjih letih vanjo privabiti tudi več romanopiscev, razpisujemo natečaj za izvirni krajši roman.

 

Najbolj bi si želeli razgibanih, živahnih besedil z veliko dogajanja in, zakaj ne, napetosti ali pohujšljivosti. Poslanim romanom se je zato vsekakor dovoljeno spogledovati z žanri ali se jih vsaj jasno zavedati, jih inovativno izkoristiti v svoj literarni prid.

 

Romane oddajte oziroma pošljite do vključno srede, 15. septembra 2021, v enem izvodu v zaprti ovojnici na naslov uredništva (LUD Literatura, Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana) in v Wordovem dokumentu na e-mail ludliteratura@yahoo.com. Besedilo naj bo pripravljeno v pisavi Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice.

 

Roman, ki ga prijavite, ne sme sodelovati na kakšnem drugem natečaju in mora biti v celoti neobjavljen (niti v odlomkih).

 

Dolžina romana je omejena na 7 do 10 avtorskih pol (210.000 do 300.000 znakov s presledki).

 

Rokopisu priložite tudi kratek sinopsis.

 

Razpis ni anonimen, zato prosimo, da v dokumentu ali prilogi pošljete tudi svoj kratek življenjepis s ključnimi podatki.

 

Izbor bo znan najpozneje do konca novembra, prvoizbrani roman bo leta 2022 izšel v zbirki Prišleki.

 

Žirijo sestavljajo Veronika Šoster, urednica zbirke Prišleki, Urban Vovk, tajnik društva in urednik, in Jernej Županič, urednik spletnega medija pri istem izdajatelju.

 

Višina nagrade je 5.000 evrov, v kar je vštet tudi avtorski honorar za naklado do 1000 izvodov.

 

Žirija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Kaj vse se skriva pod površjem in vseskozi hoče na plano?

  Nika Švab

  Tvoj romaneskni prvenec Hladna veriga spremlja življenje članov družine Gartner, predvsem Deje in Tima, v času skoraj štiridesetih let. Prvi dogodki se zgodijo, ko je Deja najstnica, roman pa se konča s 26-letnim Timom, njenim sinom.

 • Hladna veriga 5/5

  Klemen Kordež

  V nasprotju z Andyjem Warholom, snovalcem naslovnice Beatlov, minimalistično umetnostjo, lasvegaško arhitekturo, kuratorjem Documente 7, Damienom Hirstom ali Timom Gartnerjem pa so umetnice, kot sta … →

 • Hladna veriga 4/5

  Klemen Kordež

  Ko je Tim svojo odločitev za delo pri Maksu na naslednji petkovi večerji obelodanil Deji in Jonu, ju je ujel popolnoma nepripravljena.

Izdelava: Pika vejica