Natečaj za esej (tretji poskus)

uredništvo

LUD Literatura in revija Literatura razpisujeta natečaj za esej o sodobni slovenski literaturi in z njo povezanih aktualnih fenomenih.

 

Nagradni sklad je 1200 €. Nagradili bomo do tri eseje.

 

Dolžina eseja je omejena na najmanj pol in največ eno avtorsko polo (15.000 do 30.000 znakov s presledki).

 

Vabimo vas, da nam prispevke (s šifro in pripisom »Natečaj za esej«) pošljete do vključno četrtka, 1. aprila 2021, in sicer v treh izvodih v zaprti ovojnici na naslov uredništva:

 

LUD Literatura, Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana

 

Ker želimo zagotoviti popolno anonimnost, boste avtorstvo dokazovali s četrtim izvodom.

 

Rezultate bomo objavili do konca maja.

 

Organizator natečaja si pridržuje pravico do objave nagrajenih prispevkov v reviji Literatura, v skrajno neljubem primeru pa tudi do tega, da nagrade ne podeli.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Pismo iz Aten: prvi vtisi (o naključno prebranem)

  Klemen Kordež

  Preden sem prišel v Atene, o Grčiji nisem vedel veliko. Iz časa finančne krize sem zaradi nemške medijske propagande poznal nekaj klišejev o »lenih Grkih«, ki so jih v tistem času velike evropske medijske hiše neumorno ponavljale in s tem t. i. trojki omogočile, da je skorajda brez nasprotovanja evropske javnosti Grčijo finančno ponižala na de facto nesuvereno državo, državo protektorat, ki se ne more sama odločati o svoji prihodnosti.

 • Kako brati Dostojevskega?

  Rok Plavčak

  Ob dvestoletnici rojstva F. M. Dostojevskega je pod uredniško roko Matevža Kosa izšlo zborno delo Dostojevski in jaz, ki vključuje prispevke sedemnajstih slovenskih avtorjev in avtoric.

 • Dva preprosta verza, ki sta ustvarila dogodek

  Renata Šribar

  Še pred Najdenkami, tako naslovljenim drugim delom pesniške zbirke, najdemo Idioritmijo. Izziv na prvi pogled, še preden s prsti občutimo gladkost in relief tršega papirja naslovnice te vabljivo oblikovane pesniške zbirke. (Kasneje bomo izvedeli, da relief nekaj pove o živosti kamnov.)

Izdelava: Pika vejica