Anja Grmovšek Drab

Prepovedani položaj

21,00 

avtor_ica: Anja Grmovšek Drab

zbirka: Prišleki

zvrst: poezija

izid: 2024

obseg: 108

kategorija: knjige

Poezija, ki s posebno mehkobo riše prizore, ki jih prej analizira z natančnostjo zagretega komentatorja ob še posebej blesteči akciji.

O knjigi

Pesniški prvenec Anje Grmovšek Drab Prepovedani položaj simbolično združuje dve avtoričini veliki ljubezni: poezijo in nogomet. Najlepša igra na svetu se sicer pojavi že v naslovu zbirke, ki označuje eno izmed najbolj kompleksnih nogometnih pravil, potem pa je na prvi in drugi polčas razdeljena še vsebina. A kar se zgodi vmes, ni le igra, temveč življenje. Avtorica je izjemno senzibilna opazovalka ljudi in odnosov, ki se pletejo med njimi. S posebno mehkobo riše prizore, ki jih prej analizira z natančnostjo zagretega komentatorja ob še posebej blesteči akciji. In saj veste, kaj radi rečejo ob kakem atraktivnem zadetku – prava poezija. Kdo so torej zmagovalci in kdo poraženci? Se je tekma sploh končala? Je to sploh pomembno?

O avtorju_ici

Anja Grmovšek Drab (1993) je urednica evropske pesniške platforme Versopolis in urednica portala AirBeletrina. Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je magistrirala iz sodobne slovenske poezije.