LUD Literatura

Pino Pograjc

Pino Pograjc, rojen leta 1997, trenutno študira anglistiko in primerjalno književnost na magistrski stopnji. Odraščal je v Kamniku, kjer je na tekmovanjih v slam poeziji prvič bral svoje pesmi pred občinstvom in nekajkrat zmagal. Med drugim je bil objavljen v revijah Nebulae, Besedoholik, Liter jezika, Literarna krpanka, Dialogi, Zamenjave, Vpogled, Monstruma, Englist in Avatar. Je del antologij Srca v igri in Mimobežnice. Leta 2018 je igral v predstavi Dogodek v mestu Gogi v Notranjih Goricah, od 2020 do 2022 je pisal literarne kritike in prispevke za spletno platformo Stigma, leta 2022 je pri natečaju Rdeča nit sodeloval kot del žirije in postal del selekcijske žirije za Festival LGBT Filma v Ljubljani. Leta 2022 je založba Črna skrinjica izdala njegov pesniški prvenec Trgetanje.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Kvir 2/2

  Če sta bila včasih neločljiv del kvir literature zakritost in alegoričnost, bo verjetno prihodnost kvir literature preiskovanje bolj latentne ali podzavestne homo-, bi- in transfobije.

 • Kvir 1/2

  Kvir literature v zadnjih letih v Sloveniji nastaja vse več, postaja pa tudi vedno bolj prepoznavna.

 • st. mary’s city

  vzame steklenico penine, / jo drži med stegni / in jo odpre, / da se izlije po nas

 • Angleško oko me ne briga

  Vse te ženske so bile močne, zato so govorili, da so moški ali pa lezbijke.

 • »Skušam ujeti nepopisno kompleksnost življenja«

  V svojem pisanju in življenju se trudim ohranjati te žarke upanja in solidarnosti.

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.