LUD Literatura

Peter Svetina

Peter Svetina

Peter Svetina, rojen 1970 v Ljubljani. Študiral je slavistiko na ljubljanski filozofski fakulteti, doktoriral iz starejše slovenske poezije. Zdaj predava slovensko in južnoslovanske književnosti na univerzi v Celovcu. Piše za otroke, za odrasle, raziskuje in prevaja. Med knjigami za otroke je nazadnje izšla Ropotarna, med tistimi za odrasle pa Počasno popoldne.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Zelo navpično, zelo vodoravno

  Bolonjski knjižni sejem je bil za mnoge od nas dolga leta zlasti prostor umika v svet neverjetnih idej in domišljije in lepote.

 • Razmislek o prihodu

  Sreča je tu opečnata.
  Zelo topla,
  zelo rdeča,
  zelo pravokotna.

 • Most

  Olupiš pomarančo. Previdno, da se nit lupine ne pretrga. Poješ krhlje, popiješ sok. Potem zlezeš noter, oviješ se z oranžno spiralo … →

 • Šopek

  V Brnu se vlak skoraj sprazni. Ostanejo samo gospod, ki si je kupil vodo in čokoladni piškot, ostanejo španske gospe … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.