LUD Literatura

Nika Štumberger

Nika Štumberger, rojena 1995, je doktorska študentka literarnih ved, ki pri svojem študiju preučuje fenomen erosa v srednjeveških ženskih mističnih besedilih. V veliki meri jo zanimata tudi antična filozofija in literatura. Prostovoljsko se udejstvuje kot tabornica in urednica, trenutno pa je zaposlena kot knjižničarka. Pesmi je začela pisati v srednji šoli.
Avtorjevi novejši prispevki
  • Morje

    včasih sem znala / govoriti z zaprtimi usti / s sklenjenimi rokami sem pisala

  • Valovanja

    Samo besedi sva drug za drugega. Tišina, ki se razpira. Črnilo, pomešano s krvjo in krastami starih ran. Nekaj angelskega. Zdi se mi, da ti je sij zdrsnil pod kožo. Mene je en sam črn biser. Školjka je zaprta in tvoja koža sklenjena. Iščem vhod. Čakaš. Je to trenutek, ko se vse odpira? Naj bo neopazno in tiho, kot takrat, ko nekdo vrata po pomoti pusti priprta.

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.