LUD Literatura

Karlo Hmeljak

Karlo Hmeljak

Karlo Hmeljak (1983), jadralec in pesnik. Izdal je knjige Dve leti pod ničlo (LUD Literatura, 2007), Krčrk (LUD Literatura, 2012), Ljubavne (KUD Kentaver, 2012) in cikel Zategadalj (v zbirki Mala ignorirana knjiga pri Ignoru poleg Sergeja Harlamova in Urške Kramberger). Krčrk je prejel Veronikino nagrado leta 2013, gostoval na več festivalih. Nekaj izsekov je doživelo prevode v angleščino, nemščino, madžarščino, srbščino, češčino. Ljubavne so bile leta 2015 v prevodu Romea Mihaljevića dvojezično izdane pri srbski založbi Knjižuljak. V letih 2012–2016 je bil član uredništva revije Idiot. Leta 2019 je kot dramaturg sodeloval pri predstavi Marka Čeha Podgane v produkciji Gledališča Glej, leta 2021 v produkciji Zavoda Sploh pri avtorskem projektu Mateja Bonina Gimnastika ne/smisla II. Prijateljuje znotraj kolektiva Stran 22 in pri Festivalu Izis.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Po Jernejevem vzoru

    Vprašam se: / »kaj delaš v kuti?« / In mislim kajuti, / ki jo voda nosi. // Ki jo vidim na njivi / med Bečem in Brnom.

  • Zategadelj

    Življenje je zmanjšana občutljivost … Živel sem zmanjšano občutljivost in od tega netopen v mukah umiral. Bi torej moral biti srečen, da si želim, da bi otopel?

  • –––

    Slovenski pesnik kliče mladega slovenskega pesnika. Pička ti materinščina, svetovni dnevi, obeležja, uporaba zgodovine, trenutkov, naporov, kontre, blodi, gams, kriv, … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.