LUD Literatura

Aleš Jelenko (foto: Matej Nareks)

Aleš Jelenko

Aleš Jelenko (Celje, 1986) iz Slovenskih Konjic. Avtor pesniških zbirk Kontejner, Prvinska govorica in (Ne)obstoj ter strokovnih knjig Spopad z moralo in Vpliv etike na inovativnost in razvoj gospodarstva. Leta 2020 je izšel njegov kratkoprozni prvenec Zgodbe iz podtalja. Objavlja v Literaturi, Sodobnosti, Apokalipsi, Mentorju, Zvonu, Rasti … Je dvakratni finalist Festivala mlade literature Urška, finalist Pesniškega turnirja, prejemnik Mentorjevega feferona, zmagovalec mednarodnega natečaja Ritratti di poesia v Rimu in prejemnik občinske Prešernove nagrade v Slovenskih Konjicah. Je idejni vodja literarnega festivala Spirala ter urednik istoimenske literarne revije.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Preperela telesa

  Ne poznam tega sveta, / svet ne pozna mene.

 • Strupene kroglice

  Naše misli / so kot miške, / ki po kleti iščejo / strupene kroglice.

 • Sveta tema

  Svetloba ne bi obstajala brez teme. /// Le ponoči lahko vidimo tisto, česar se ne da videti z očmi.

 • Et ducit mundum per luce

  Izročil sem se sebi. / In jaz sem na pašniku. // Uokvirjen v zlitine / iz mesa in krvi / žvečim / esencialne snovi // in stradam // črke

 • v kontekstu

  bodimo iskre / ni ni lahko / bdeti nad časom

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.