Urne zgodbe

Pisanje v živo – zbiramo prijave in iščemo zmagovalca!

Urne zgodbe so projekt odpiranja (kratke kratke) proze navzven, podiranja meja med avtorjem in bralcem, takojšnje revizije napisanega pa tudi refleksije že uveljavljenih kratko-proznih besedil. Projekt se spogleduje z resničnostnimi šovi in med pisci, ki so pripravljeni pisati tudi v živo, izbira tistega, ki pritisku najmanj podlega, ki se najbolje znajde v nepričakovanih situacijah, ki je estetsko najbolj dovršen in idejno najbolj izviren.

Posamezni večer se odpira s predstavitvijo avtorjev, ki jim je za tem naložena ustvajalna naloga; spisati kratko kratko zgodbo (do 2000 znakov), med tem ko jih publika med ustvarjanjem tu in tam tudi opazuje preko projektorja v dvorani … med pisanjem v dvorani poteka pogovor z večernim gostom, že uveljavljenim avtorjem kratke proze iz slovenskega prostora, ki se, ko se večer približuje koncu, pridruži strokovni žiriji, katere stalna člana sta Andrej Blatnik in Urban Vovk. Vsi tekmovalci prejmejo takojšen kritiken odziv na svoj tekst, le dva (plus srečnež, ki ga bo izbrala publika), pa se lahko prebijeta v naslednji tekmovalni krog …

Zmagovalec, ki bo prejel tudi nagrado, bo razglašen na finalnem večeru v mesecu juniju!

Iščemo izvirne, pogumne, sproščene, hitro misleče, iznajdljive pisce kratke proze, ki se ne bojijo pisati v živo … si upaš?

Piši nam na anja.radaljac@mklj.si ali trubarjeva@literarnahisa.si in sodeluj!

Urne zgodbe Urne zgodbe

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Teologija v budoarju

  Urban Leskovar

  Samoiskateljstvo preko spolnosti ni za slovensko literaturo nič novega. Že Vitomil Zupan je na tem področju prepoznal nekakšno mistično doživetje; združenje tako na telesni kot tudi na duhovni ravni, v katerem smo osvobojeni civilizacijske navlake in se neokrnjeno kažemo v svoji najprvobitnejši luči.

 • Med eksploatacijo in umetnostjo

  Aleš Čeh

  V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja se je Amerika v nenavadnem trku resničnega in popkulturnega šibila pod splošno histerijo zaradi napol izmišljenih, napol pa resničnih zgodb o satanističnih obredih, serijskih morilcih in podobnih skrajnostih. Izredno občutljivo dogajanje se je, vsaj v primeru serijskih morilcev, povezalo s popkulturo, zlasti s stripom, šund literarnimi revijami in ameriškim filmom, ki se je takrat končno otresel spon cenzure stroge produkcijske kode.

 • Bog, ime ti je ženska (mogoče)

  Sašo Puljarević

  Zdi se, da bi zadnje čase slovenska literarna scena dala karkoli za en res dober krimič. Pritisk je velik, avtorji in avtorice se potijo, slovenščina vznemirjeno trepeta, željna preizkušenj, in medtem ko se Birse in Vrenki v Medsočju tepejo z Rdečo kapico, Lenko gre in napiše Triger.

Izdelava: Pika vejica