Urne zgodbe

Pisanje v živo – zbiramo prijave in iščemo zmagovalca!

Urne zgodbe so projekt odpiranja (kratke kratke) proze navzven, podiranja meja med avtorjem in bralcem, takojšnje revizije napisanega pa tudi refleksije že uveljavljenih kratko-proznih besedil. Projekt se spogleduje z resničnostnimi šovi in med pisci, ki so pripravljeni pisati tudi v živo, izbira tistega, ki pritisku najmanj podlega, ki se najbolje znajde v nepričakovanih situacijah, ki je estetsko najbolj dovršen in idejno najbolj izviren.

Posamezni večer se odpira s predstavitvijo avtorjev, ki jim je za tem naložena ustvajalna naloga; spisati kratko kratko zgodbo (do 2000 znakov), med tem ko jih publika med ustvarjanjem tu in tam tudi opazuje preko projektorja v dvorani … med pisanjem v dvorani poteka pogovor z večernim gostom, že uveljavljenim avtorjem kratke proze iz slovenskega prostora, ki se, ko se večer približuje koncu, pridruži strokovni žiriji, katere stalna člana sta Andrej Blatnik in Urban Vovk. Vsi tekmovalci prejmejo takojšen kritiken odziv na svoj tekst, le dva (plus srečnež, ki ga bo izbrala publika), pa se lahko prebijeta v naslednji tekmovalni krog …

Zmagovalec, ki bo prejel tudi nagrado, bo razglašen na finalnem večeru v mesecu juniju!

Iščemo izvirne, pogumne, sproščene, hitro misleče, iznajdljive pisce kratke proze, ki se ne bojijo pisati v živo … si upaš?

Piši nam na anja.radaljac@mklj.si ali trubarjeva@literarnahisa.si in sodeluj!

Urne zgodbe Urne zgodbe

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Prepišna Literatura

  uredništvo

  Pogosto, v zadnjem času pa sploh, se sprašujemo, kako poiskati smisel v času nesmisla. Zagotovo ne prek bližnjic, ampak s tehtnim premislekom in preudarno refleksijo, ki sta osnovi za esejistiko.

 • Mikropolitike branja

  Branje je uveljavljanje svobode in soustvarjanje boljše družbe. Tako kot ima pisec_ka pravico do svobode govora v svojem pisanju, tako ima bralec_ka pravico do izbire pri svojem branju. Ta pravica je neodtujljiva, vendar pa družba vanjo na najrazličnejše načine posega, da bi bolj ali manj neposredno narekovala okus.

  Na 6. Prepišnem uredništvu bomo predstavili nove knjige; bralci_ke bodo predstavili_e svoje vtise na 10-minutnih predavanjih; improvizatorji_ke se bodo na duhovit način lotili_e založniških vprašanj; avtorji_ice Prišlekov bodo brali_e v intimnih domačnih okoljih in pripovedovali_e svoje zgodbe.

  V tednu Prepišnega uredništva bodo knjige iz programa LUD Literatura naprodaj po sejemskih cenah.

  Za Prigrizke in napitke bodo poskrbeli Domača peka, Vina Ščurek, Vina Fedora, Vinska klet Vidmar, Tektonik kraft pivovarna. Pomagala sta nam še DPG in Riso Paradiso.

  Prepišno uredništvo omogoča Javna agencija za knjigo RS.

 • Prednovoletno druženje

  Obrat divja. Para se vije. Leto se obrača. Samo še vrtljaj nas loči do najpomembnejšega dne tega leta. V petek, 15. 12. 2017, bo literarna para nehala sukati pero in od 20h naprej sukala pete v Vodnikovi domačiji v Šiški. Divje misli v divjih telesih bodo spodbujali Belo smetje, DJ Pascual in Cimermanja. Podmazali bomo tudi surove jezike. Vljudno vabljeni na prednovoletno druženje, ki ga skupaj organizirata LUD Literatura in Divja misel (Vodnikova domačija Šiška). Para se bo vila od pritličja do podstrehe. Zaloga razlogov za druženje se ne bo izčrpala, količine drugih oblik podpore pa so omejene.

Izdelava: Pika vejica