Sara Fabjan

zaroletano

21,00 

zbirka: Prišleki

zvrst: poezija

avtor_ica: Sara Fabjan

kategorija: knjige

Pesniška zbirka zaroletano je knjižni prvenec Sare Fabjan. Ko jo odroletamo, se nam odpre pogled na pretežno urbano poezijo, ki tematizira življenje človeka v mestu, pa tudi mesta v človeku.

O knjigi

Pesniška zbirka zaroletano je knjižni prvenec Sare Fabjan. Ko jo odroletamo, se nam odpre pogled na pretežno urbano poezijo, ki tematizira življenje človeka v mestu, pa tudi mesta v človeku. Nesmiselnost birokratskih služb, potrošništvo, stanovanjska problematika in druge luknje v roletah sodobnega časa so obravnavani v iskrivih in pogosto (samo)ironičnih verzih, ki se plastijo okrog sanjskih, nostalgičnih, pa tudi čisto drobnih vsakodnevnih trenutkov. S tem se vzdušje zbirke vedno bolj zliva z občutki samotnosti in absurdnosti človekovega početja in obstoja. Kljub močni družbenokritični noti pa je v ospredju ves čas premišljujoča in motreča pesniška govorka, ki dogajanje spretno in nevsiljivo komentira ter ga doživlja skupaj z bralko, kot da sta tisti zaupni blokovski sosedi, ki si med seboj posojata sladkor in polnilce za telefon.

 

Sara Fabjan (1992) poskuša loviti ravnotežje med znanostjo in literaturo, saj je magistrica kognitivne znanosti in doktorska študentka psihologije. Že dolgo piše poezijo in jo redno objavlja v različnih literarnih revijah. Nekaj let je bila članica uredništva literarne revije Novi zvon (kasneje preimenovan v Nebulae). Zaroletano je njen pesniški prvenec.

O avtorju_ici

Sara Fabjan (1992) je študentka psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Nekatere njene pesmi so bile objavljene v Locutiu, Poetikonu, Vpogledu, Primorskih srečanjih in Novem zvonu.  S pomočjo Gimnazije Bežigrad je izdala pesniško ‘“zbirko” Dnevnik nekega človeka (2011). Sodelovala je tudi pri natečaju Rokerji pojejo pesnike 9, kjer je njeno pesem Janez Novak uglasbila skupina Toxine. Od letošnjega leta pri literarni reviji Novi zvon deluje kot pomočnica urednice in organizatorka literarnih večerov.