Samanta Hadžić Žavski

Smrt, v temo zavita

22,00 

avtor_ica: Samanta Hadžić Žavski

zbirka: Prišleki

zvrst: roman

obseg: 152

kategorija: knjige

Roman skozi osebno zgodbo prikaže širšo družbeno dojemanje problematike vojne in njenih posledic, obenem pa se skozi toplo zgodbo o bližnjih obrača proti svetlobi in celjenju ran.

4 na zalogi

O knjigi

Smrt, v temo zavita je romaneskni prvenec Samante Hadžić Žavski. V njem spremljamo odraščanje mlade protagonistke Lene, ki jo zaznamuje vojna, ki je v devetdesetih prizadela Bosno. Čeprav je geografsko daleč, saj z družino živi v Sloveniji, ji je čustveno še vedno zelo blizu. Lena je hči očeta muslimana in matere Slovenke, prek nje pa smo vpeti v odnose njene ožje in širše družine, ki se skozi leta tako ali drugače bojuje s smrtjo. Roman skozi osebno zgodbo prikaže širšo družbeno dojemanje problematike vojne in njenih posledic, obenem pa se skozi toplo zgodbo o bližnjih obrača proti svetlobi in celjenju ran. 

O avtorju_ici

Samanta Hadžić Žavski (1993) je komparativistika in pisateljica. V študentskih letih je začela s pisanjem kratke proze, ki jo je objavljala v revijah Locutio, Novi zvon, Spirala, Sodobnost in Literatura. Izdala je dve zbirki kratke proze, Serijski morilec (2019) in Obiski (2022). Smrt, v temo zavita je njen romaneskni prvenec.