Akcija!

Primož Mlačnik

Otok psov

15,00 

izid: 2022

zbirka: Prišleki

zvrst: roman

avtor_ica: Primož Mlačnik

kategorija: knjige

Otok psov se od drugih slovenskih kriminalk razlikuje po tem, da pripovedovalci niso politično korektni in policisti niso dobri fantje.

O knjigi

Otok psov se od drugih slovenskih kriminalk razlikuje po tem, da pripovedovalci niso politično korektni in policisti niso dobri fantje. Roman se bere kot detektivska zgodba brez detektivov, saj imajo vlogo preiskovalcev bralci. Na Oddelku za politične vede Univerze v Las Palmasu na otoku Gran Canaria odjekne eksplozija, ki vzame eno življenje. Roman ta dogodek prikazuje prek fragmentarnih pripovedi karizmatičnega arheologa Alfonsa Ramireza, nemirne mlade raziskovalke Pinocchio, enigmatičnega policijskega načelnika Pedra Rosquille in drugih nezanesljivih pripovedovalcev. Napeto, kritično in satirično zgodbo krojijo naključna, spodletela in usodna srečanja.

Primož Mlačnik (1990) je pisatelj in doktor kulturologije. Njegova raziskovalna področja obsegajo psihoanalizo, filozofijo, literarne vede in kritično teorijo kulture. Leta 2017 je izdal zbirko kratkih zgodb Šarm, leta 2020 pa znanstveno monografijo Poročilo o melanholiji: primer Kafka. Otok psov je njegov romaneskni prvenec.

 

Iz knjige

Včeraj ponoči, približno petnajst čez enajsto, je odjeknila eksplozija na Oddelku za politične vede Univerze v Las Palmasu. Življenje je izgubila ena oseba, njena identiteta še ni znana. V času eksplozije sta bila na Oddelku za politične vede premier in politolog dr. Juan Peron in sociologinja s področja spola dr. Morena Garcia Madero, vendar v dogodku nista bila poškodovana. Policija je pridržala osumljenko. Gre za doktorsko študentko in mlado raziskovalko z Univerze v Las Palmasu.