Klemen Kordež

Hladna veriga

25,00 

izid: 2020

zbirka: Prišleki

zvrst: roman

avtor_ica: Klemen Kordež

kategorija: knjige

Tim je imel vseskozi občutek, da so življenja okoli njega polna začetkov.

O knjigi

“Tim je imel vseskozi občutek, da so življenja okoli njega polna začetkov. Samo začetkov. Nekaj se utrne, zagori in nato ugasne enako nenadno in nepričakovano, kot je vzniknilo.”

Deja, Jon in Tim so vzorčna jedrna družina, ki živi udobno in v vseh pogledih privilegirano življenje. Toda ambicioznost in težnja po nadvladi usode povzročijo, da se začne podoba popolne družine razkrajati. Protagonisti so namreč razpeti med ideale, ki njihovo življenje silijo v skrajne lege.

Kordežev smeli prvenec z epskim zamahom in brez olepšav prikazuje fresko nekega časa – mogoče našega, mogoče vzporednega –, ki ga zaznamuje prevrednotenje vrednot. V umetnosti se prastari ideali mešajo z njeno instrumentalizacijo in sestopom v družbo, v družbi pa se reakcionarne težnje mešajo z grožnjo radikalne svobode. Privzdignjena vsebina romantične duše in banalna površinskost sveta – v Hladni verigi morata obe pasti.

O avtorju_ici

Klemen Kordež (1985). Nekoč umetnostni zgodovinar. Še prej filozof. Nekje vmes malo komparativist. Še nedolgo tega se je ukvarjal z literarnimi kritikami, potem pa ga je nepričakovano odplaknilo iz Ljubljane. Da bi si pojasnil razloge za odhod iz svojega rojstnega kraja, se je enostavno odločil, da bo napisal roman. Živi, dela in nagaja v Berlinu.