Franci Novak

Obvoz

20,00 

izid: 2021

zbirka: Prišleki

zvrst: kratke zgodbe

avtor_ica: Franci Novak

kategorija: knjige

Druga knjiga kratke proze Francija Novaka se dogaja na robu sanj.

Na zalogi

O knjigi

Druga knjiga kratke proze Francija Novaka se dogaja na robu sanj. V njej naletimo na avtobus na presenetljivi poti, računovodjo, ki se boji prihodnosti, skrivno časopisno združbo, trojico na počitnicah, ki jo poveže usoda, bizarno vožnjo iz službe, deklici ob lovljenju rib in še koga. Trinajst zgodb nas spravi v stanje zamaknjenosti s ponavljanjem elementov, ki se kot ob obratu kalejdoskopa vsakič zasvetlikajo v malo drugačnem vzorcu. Okušanje svobode, ki je vedno že nedosegljiva in izgubljena, se dogaja med lebdenjem luči in neznatnimi nenavadnimi pojavi, ki zamajejo prepričanost v realnost. Knjiga nas tako popelje na hipnotičen, neponovljiv obvoz.

 

Iz knjige

Prihodnost v njegovih mislih je bila namreč velikanska hiša, zvrhana stvari, ki so nenehno padale s polic in se razbijale na tleh, polna temnih hodnikov z razbito steklovino, z udirajočimi se stropi, z neštetimi nevarnostmi; v njej je ves čas grozilo, da se bo kaj zrušilo, zlomilo ali postalo dotrajano.

O avtorju_ici

Franci Novak je pesnik, ki je po opuščenem srednješolskem študiju obiskoval učne ure teorije in prakse na Mestni šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Pri Mladinski knjigi je izšel njegov pesniški prvenec Otroštvo neba. Leta 2010 je postal vitez poezije pesniškega turnirja v Mariboru, leta 2012 pa Evropskega pesniškega turnirja. Trenutno dokončuje zbirko kratkih zgodb.