Luč nad glavo

Dimitré Dinev

(prevod: Tina Štrancar)

Stopinje (2022) • kratke zgodbe

Dimitré Dinev (1968) se je rodil v Bolgariji, a se je leta 1990 zaradi težavnih in brezupnih ekonomskih razmer, ki so v državi vladale po zlomu komunizma, odločil emigrirati v Avstrijo. Sprva se je tam preživljal z vsemi mogočimi deli, pisal pa je ponoči; danes živi na Dunaju kot svobodni več o knjigi

Predstavitev knjige

Dimitré Dinev (1968) se je rodil v Bolgariji, a se je leta 1990 zaradi težavnih in brezupnih ekonomskih razmer, ki so v državi vladale po zlomu komunizma, odločil emigrirati v Avstrijo.
Sprva se je tam preživljal z vsemi mogočimi deli, pisal pa je ponoči; danes živi na Dunaju kot svobodni pisatelj in scenarist. Protagonisti zbirke Luč nad glavo se bodisi kot ekonomski bodisi kot politični migranti ves čas srečujejo s fenomenom tujosti. Prepoznavna in nezamenljiva značilnost pisanja Dineva je, da celo o tragičnih dogodkih pripoveduje v ironičnem in humornem tonu; verjame namreč, da je najgroznejše in najkrutejše reči v življenju mogoče posredovati samo s humorjem, saj tako postanejo znosnejše, ne da bi pri tem izgubile učinek in resnost.

Izdelava: Pika vejica