LUD Literatura

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Strip preobrazba v živo: Ko strip sreča kratko zgodbo

17. novembra ob 17.30

Iz radovednosti, na kakšen način lahko kratka proza zaživi v novem mediju, sta si Stripburger/Forum Ljubljana in LUD Literatura zamislila projekt Strip preobrazba. Prav vse nas namreč zanima, ali lahko stripovske interpretacije kratke zgodbe dihajo kot avtonomne in izvirne umetniške stvaritve, ki ohranjajo spoštljivost do originala, s svojo vizualno pripovedno izrazno močjo – kombinacijo in součinkovanjem besedila in risbe – pa bralcem ponujajo svežo bralno izkušnjo.
Strip preobrazbo Hiša na hribu je po istoimenski zgodbi Toma Podstenška ustvaril stripar Jakob Klemenčič, objavljena je bila v reviji Literatura 383, zdaj jo bomo videli na stenah predavalnice Pedagoške fakultete Maribor. V debato o tem, zakaj si je izbral prav to pripoved, kako je potekalo sodelovanje, bo avtorja v petek, 17. novembra, zapletla Nina Medved. Prijazno vabljeni!
II. gimnazija Maribor, učilnica PL1

Podrobnosti

Datum:
17. novembra
Ura:
17.30
Kategorija dogodka:
Oznake dogodka:
, , , , ,


Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.