LUD Literatura

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poezija na podlago: Blaž Iršič in Jernej Županič

9. novembra ob 19.00

Poezijo bereta Blaž Iršič in Jernej Županič.
Kaj: POEZIJA NA PODLAGO
Poezija na podlago je cikel pesniških branj izbranih avtorjev in/ali avtoric v dnevni sobi nastajajoče ludnice na Trubarjevi 51, ki bodo ob povabilu na branje povabljeni tudi, da s seboj prinesejo vinilno ploščo, ki bo ustvarila zvočno podlago njihovega nastopa. Svojo izbiro bodo v sproščenem pogovoru lahko utemeljili, lahko pa bodo o njej tudi molčali. Če vinilne plošče za podlago nimajo, si bodo svojo podlago lahko izbrali iz nabora plošč, ki jih imamo mi ali pa jim bomo primerno podlago izbrali brez njihovega sodelovanja, po ključnem načelu ‘pustim se presenetiti’.
Blaž Iršič (1983) je avtor dveh pesniških zbirk: Poezija za avtomehanike (LUD Literatura, 2016, nominacija za Jenkovo nagrado) in Človek pod luno (LUD Literatura, 2019).
Jernej Županič (1982) je univ. dipl. filozof in komparativist, sicer lektor, prevajalec in avtor. Izdal je več pesniških zbirk,med drugim pri Literaturi Tatar in Orodje za razgradnjo imperija, ter dva romana, Mamuti in Behemot. Za Mamute je prejel kritiško sito.

Podrobnosti

Datum:
9. novembra
Ura:
19.00
Kategorija dogodka:
Oznake dogodka:
, , ,


Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.