LUD Literatura

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Izgubljene iluzije ali nova utopija?

6. 11. 2023 ob 19.00

V ponedeljek, 6. novembra, vas ob 19. uri vabimo na pogovor z Andrejem Blatnikom in Markom Juvanom ob izidu njunih najnovejših knjig.
Juvanova Zadnja sezona modernizma in maj ’68: svet, Pariz, Ljubljana ter Blatnikove Knjige na poti sta izšli kot 89. oziroma 90. zvezek zbirke Novi pristopi. Pogovor Izgubljene iluzije ali nova utopija? bo moderiral urednik zbirke Matevž Kos, sukal pa se bo mdr. o tem, zakaj »postmodernistična generacija osemdesetih«, v katero sodita oba avtorja, ni imela svojega leta 1968, kaj je njegova današnja dediščina, s katero se v monografiji ukvarja Juvan, kaj sploh pomeni generacijski okvir, pa tudi, kako je s pisanjem in recepcijo literature v dobi digitalizacije, razpršenega branja in, kot je zapisal Blatnik v uvodu v svojo knjigo, »izginjanja skupnega branja – kanoničnih, zavezujočih, formativnih besedil«. K debati vabljena tudi publika!

Podrobnosti

Datum:
6. 11. 2023
Ura:
19.00
Oznake dogodka:
, , ,


Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.