LUD Literatura

Vesna Liponik

Vesna Liponik

Vesna Liponik, rojena v decembru, študira primerjalno književnost in slovenščino, svoje pesmi objavila v Idiotu.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Da ne bo pomote

  Parkiram med mizami, čim bližje svoji. Igor s kiviji že razklada, že bodo šli tipi prvo kavo spit, jih že vidim, pa kakega kratkega.

 • Bi raje videl, da uničijo vso njegovo poezijo, kot pa ubijejo eno miš, enega vrabca

  V lanskem letu so pri založbi Beletrina izšle Zbrane pesmi I in Zbrane pesmi II Jureta Detele. Kot podaljšek izida tega vsekakor monumentalnega dela je založba Beletrina 2. aprila v Cankarjevem domu organizirala Simpozij o Juretu Deteli, s katerim se je namenila »ob tej prelomnici primerno osvetli[ti] njegovo življenje in delo«.

 • mali

  tako majhen sem zdaj tako / sem ves / tam te zdaj spet rad preden / mali / ne vem kaj misliš

 • posegi

  to je skoraj kot prekinitev v kateri se izbezam pretegnem preostanek ki opleta z vezjo ogrozi razkritje ko stojim za sabo bežim pred sabo … →

 • humor

  neko noč v sadovnjaku zagledam svojega očeta kako leži zasajen v drob manjkajoče jablane in iz njegovega razparanega hrbta poganja krastavo skrivenčeno deblo ker … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.