LUD Literatura

Tamara Kovačević

Tamara Kovačević se je rodila leta 1976 v Beogradu. Kratke zgodbe in sem ter tja kakšno pesem se je učila pisati na literarnih delavnicah pod mentorstvom Lidije Dimkovske. Njeni literarni prispevki so bili doslej objavljeni v zbornikih Biće Bolje – Bo že, Paralele (Ljubljana), Kniževni elementi (Bitola), Balkanski glasnik in v številnih revijah ter na spletnih portalih. Je prejemnica tretje nagrade za zgodbo Z mačkom me boš, z mačeto te bom tretjega regionalnega natečaja za najboljšo kratko zgodbo Biber in prve nagrade za zgodbo Ta nek zvok natečaja Zašto skrivaš lice v organizaciji Centra za kreativno pisanje Zagreb. 

Avtorjevi novejši prispevki
  • Dve zgodbi

    Redko je hodila tja, ko je bil oče še živ. Njun odnos je bil tehnične narave, vrednostno nevtralen rezultat preproste reprodukcije. Zato je bil tudi njen odnos do sveta, v katerem je živel, tehničen: pride, posluša, pokima, pozdravi in odlaša z naslednjim srečanjem. Ko je umrl, je podedovala grob, v katerem so bili po njenem rojstvu pokopani njegovi starši, zatem tudi on. Temeljni kamen v njegovem mestu. 

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.