LUD Literatura

Sanja Podržaj

Sanja Podržaj je magistrica primerjalne književnosti in filozofije, ki trenutno piše še magistrsko delo iz založništva. Je strastna bralka, ki svoje refleksije rada tudi zapiše in deli z drugimi.

Avtorjevi novejši prispevki
 • »Habemus Deum«

  »Ljudje naj najprej verjamejo ljudem, ostalo pa bo že prišlo samo od sebe.«

 • Žalostni ljudje ne poznajo milosti

  Mariana Enriquez družbeno kritiko obleče v žanr grozljivke.

 • Sanje o ploščicah

  on pa govori in govori / in mi gre na živce / ne neha o tem / kako on ne bi nič resnega

 • Kdo je ubil pesniško dekle v rdečem?

  Drama na lovu je doživeto branje, ki z domiselnimi literarnimi prijemi stopnjuje napetost. Kljub temu da bralci že od začetka slutimo, da preiskovalec ne govori resnice, nas končni zasuk vseeno preseneti, saj zaključek kljub odkritju pravega morilca deluje antiklimaktično in nič kaj katarzično – zločinec mirno odkoraka, urednik pa nehote ostane obtežen z njegovo strašno skrivnostjo, od katere mu postane zadušljivo.

 • Sanje nič ne stanejo

  »V nadlogah, stiskah, večnem pomanjkanju se najbolje sanjari. Sanje nič ne stanejo in se včasih izpolnijo.« Hrepenenje prežema poetične novele, … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.