LUD Literatura

Nikolai Duffy (foto: Ana Geršak)

Nikolai Duffy

Nikolai Duffy je avtor del The Little Shed of Various Lamps (2013), Up the Creek (2017), Notes for a Performance (2018) in Relative Strangeness: Reading Rosmarie Waldrop (2013). Njegova poezija je bila objavljena v različnih britanskih in ameriških revijah, vključno s Shadowtrain, Shearsman, Stride, Blackbox Manifold in E.ratio. Ob tem je objavil številne eseje in kritike o eksperimentalnem pisanju, sodobni poeziji in založništvu. Je ustanovitelj in urednik založbe Like This Press, kjer objavljajo pesniške zbirke, kratke zgodbe in eseje. Zaposlen je na univerzi Manchester Metropolitan v Veliki Britaniji, in sicer kot pomočnik vodje podiplomskega umetnostno-humanističnega programa in predavatelj na oddelku za angleščino. Oktober preživlja v Ljubljani kot gost rezidence Unescovega mesta literature.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Transformacije kritike

    Literatura in literarna kritika sta potisnjeni na obrobjue kulture, saj posamezniku postavljata zahteve, ki so redko združljive z zahtevami kulturne industrije, ki daje prednost zabavi.

  • Lopa na ludshottski gmajni

    In pomisliš na besede, toliko besed, nekatere izrečene, druge ne, mnoge izrečene zgrešeno, pri čemer je vrzel med sinapsami in usti tako pogosto zapolnjena z napačnimi občutji, z napačnim naslovnikom, besede zaradi besed, kako izpadejo v knjigah, in vsa skozi leta zgrešena branja, tvoja nič manj kot kogakoli drugega.

  • Zoper metaforo

    nagon telesu pod vodo najprej veleva zadržati dih, dokler nivo kisika ne pade tako nizko, da telo začuti skorajšnjo smrt in, samo sebi navkljub, zajame dih

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.