Mirko Božič (foto: Amra Arslanagić)

Mirko Božić

Mirko Božić se je rodil leta 1982 v Mostarju. Piše poezijo, prozo, kolumne in kritike. Njegove pesmi so bile prevedene v albanščino, nemščino, slovaščino, slovenščino, poljščino, španščino in angleščino. Njegovo delo je bilo vključeno v več revij in antologij tako doma kot v tujini. Organiziral je prvo branje med Leipzigom in Mostarjem preko Skypea. Sodeloval je na mnogih festivalih doma in v tujini. Ustanovil je mrežo Ujedinjene književne fronte in mostarski festival Poligon. Izdal je tri zbirke poezije, prejel nekaj nagrad in pisateljsko štipendijo SEP.

Avtorjevi novejši prispevki
 • Mesto naključje

  Sploh ni tako slabo, kadar so razmere takšne, da si lahko samo prijetno presenečen, kajti v vsesplošni apatiji in pesimizmu se je z obzorja skoraj povsem razblinilo upanje v spremembe in sploh pripravljenost, da se jih uresniči. Iz množice razpršenih posameznikov in kolektivov se je izoblikovala povezana in pregledna skupina, katere zamisli bodo podlaga kulturne strategije, temeljnega dokumenta kandidature.

 • Domača vzgoja ali kako na festivalu napolniti dvorano 

  Le z delom s starši (in otroki) nam bo uspelo razširiti zamisel, da kultura ni le luksuz za izbrance, temveč pravica vsakega posameznika, in da kulturniki niso samo prisesani na državne seske, temveč dejavni ustvarjalci, ki dvigujejo kakovost življenja v urbanem okolju.

 • S/M in usoda spomina

  Uničevanje spomina na politične nasprotnike in njihove materialne dediščine je sicer povezano z rimskim običajem, toda kakšne konotacije dobiva v našem času, ko je podvrženo tudi kulturni fetišizaciji in estetski apropriaciji?

 • Žametne barikade

  Neroni so vladali na črn način, zato jih je treba prav tako tudi naslikati. Delo s suho iglo bi bilo prebledo, v obrise … →

 • Poročna obleka

  Poročna obleka je obleka, ki jo ženske nosijo na poročni dan. V najboljšem primeru jo oblečejo samo enkrat. Vedno več pa je … →

Vsi avtorjevi prispevki

Izdelava: Pika vejica