Natečaj za esej (tretji poskus)

uredništvo

LUD Literatura in revija Literatura razpisujeta natečaj za esej o sodobni slovenski literaturi in z njo povezanih aktualnih fenomenih.

 

Nagradni sklad je 1200 €. Nagradili bomo do tri eseje.

 

Dolžina eseja je omejena na najmanj pol in največ eno avtorsko polo (15.000 do 30.000 znakov s presledki).

 

Vabimo vas, da nam prispevke (s šifro in pripisom »Natečaj za esej«) pošljete do vključno četrtka, 1. aprila 2021, in sicer v treh izvodih v zaprti ovojnici na naslov uredništva:

 

LUD Literatura, Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana

 

Ker želimo zagotoviti popolno anonimnost, boste avtorstvo dokazovali s četrtim izvodom.

 

Rezultate bomo objavili do konca maja.

 

Organizator natečaja si pridržuje pravico do objave nagrajenih prispevkov v reviji Literatura, v skrajno neljubem primeru pa tudi do tega, da nagrade ne podeli.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Najboljši vseh možnih svetov, drugič

  Tina Bilban

  Junija 2020 smo že vsi vedeli za COVID-19, za nami sta bili že prva razglasitev epidemije in prva razglasitev njenega konca, preizkusili smo zaprtje cele plejade inštitucij, od kulturnih do izobraževalnih. Ampak ko takole gledam nazaj – pa upam, da ne gre samo za nostalgijo –, je svet takrat še kar nekako izgledal.

 • A Gringo like me

  Klemen Kordež

  Prijatelj v Berlinu mi je še pred drugim lockdownom govoril, da je od nekega kolega slišal za antikvariat s knjigami v angleščini v mestnem predelu Schöneberg. Bojda ga vodi neki »nori Indijec« – kakor ga je imenoval prijateljev kolega –, ki je dvajset let živel v New Yorku in imel tam prav tako antikvariat.

 • Miti naši vsakdanji ali Zakaj brati zgodovinska dela

  Muanis Sinanović

  Globalno narašča ekonomska neenakost, ki jo učinki pandemije očitno še krepijo. Ponekod so cele generacije odrasle v vojni in drugod se krepi apartheid. Še vedno vztrajajo koncentracijska taborišča, mnoge države pa se nahajajo v permanentni politični krizi. Medtem pa se med najpremožnejšimi sloji sveta na družbenih omrežjih bijejo dobre stare kulturne vojne, ki naj enkrat za vselej odločijo o Dobrem in Pravičnem.

Izdelava: Pika vejica