Natečaj za esej (tretji poskus)

uredništvo

LUD Literatura in revija Literatura razpisujeta natečaj za esej o sodobni slovenski literaturi in z njo povezanih aktualnih fenomenih.

 

Nagradni sklad je 1200 €. Nagradili bomo do tri eseje.

 

Dolžina eseja je omejena na najmanj pol in največ eno avtorsko polo (15.000 do 30.000 znakov s presledki).

 

Vabimo vas, da nam prispevke (s šifro in pripisom »Natečaj za esej«) pošljete do vključno četrtka, 1. aprila 2021, in sicer v treh izvodih v zaprti ovojnici na naslov uredništva:

 

LUD Literatura, Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana

 

Ker želimo zagotoviti popolno anonimnost, boste avtorstvo dokazovali s četrtim izvodom.

 

Rezultate bomo objavili do konca maja.

 

Organizator natečaja si pridržuje pravico do objave nagrajenih prispevkov v reviji Literatura, v skrajno neljubem primeru pa tudi do tega, da nagrade ne podeli.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Valuta ljubezni

  Lucina Kathmann

  Kot številne pisateljice sem tudi jaz mama hčeram. Ampak moj primer je drugačen od primerov večine mater, saj sem vse hčere dobila naenkrat. Neke grozne noči pred 22 leti je moja najboljša prijateljica, ki je bila že vdova, umrla pri porodu, popolnoma nepričakovano, in podedovala sem njenih pet hčera in sina, tudi hčerko, pri porodu katere je umrla.

 • Preobrazba dvoma

  Andrej Blatnik

  V desetletjih gibanja po knjižnem polju sem iz knjižnega zanesenjaka postal nekakšen dvomljivec, knjigoskeptik. Na začetku se je zdelo vse perfektno, kazalo je, da se na literarnem polju lahko udomačim in da bo dom prijeten: že v gimnaziji so mi sprejeli tri zgodbe v objavo v reviji Problemi – Literatura, in ko sem prišel na faks, so bile res objavljene, še prej pa ena v Sodobnosti. Pri dvajsetih letih mi je izšel prvenec, zanj sem dobil nagrado in (z izjemo Aleksandra Zorna) dobre kritike.

 • Natečaj za izvirni slovenski roman (prvič)

  uredništvo

  Zbirka Prišleki Literarno-umetniškega društva Literatura si je v dvajsetih letih kontinuiranega izhajanja utrdila ime prepoznavne literarne zbirke, v kateri so doslej zvečine izhajale pesniške in kratkoprozne zbirke. Ker bi si želeli v naslednjih letih vanjo privabiti tudi več romanopiscev, razpisujemo natečaj za izvirni krajši roman.

Izdelava: Pika vejica