Shirley Jackson

Vedno sva živeli v gradu

prevod: Julija Potrč Šavli

23,00 

zbirka: Piknik

zvrst: roman

avtor_ica: Shirley Jackson

prevajalec_ka: Julija Potrč Šavli

kategorija: knjige

Roman Vedno sva živeli v gradu, ki se danes vpisuje med klasična dela ameriške književnosti, bi lahko opredelili kot psihološko grozljivko najžlahtnejše vrste. Zgodba, napisana v varljivo preprostem slogu, govori o temni skrivnosti družine Blackwood.

O knjigi

Shirley Jackson je morda najbolj znana kot pisateljica kratkih zgodb, a je pisala tudi odlične romane, s svojimi deli pa zaznamovala pisatelje, kot so Stephen King, Nigel Kneale in Richard Matheson. Avtoričin opus kritiki umeščajo med naslednike tradicije ameriške gotike, ki se je uveljavila v 19. stoletju.

Roman Vedno sva živeli v gradu, ki se danes vpisuje med klasična dela ameriške književnosti, bi lahko opredelili kot psihološko grozljivko najžlahtnejše vrste. Zgodba, napisana v varljivo preprostem slogu, govori o temni skrivnosti družine Blackwood, ki – osovražena od vseh – živi izolirano življenje v veličastni palači na obrobju vasi. Predvidljiv in enoličen vsakdan družine pa usodno zaznamuje nepričakovan prihod odtujenega bratranca Charlesa …