Tomo Podstenšek

Malo drugače

25,00 

avtor_ica: Tomo Podstenšek

zbirka: Prišleki

zvrst: roman

obseg: 288

kategorija: knjige

Napeta nočna razprava med odtujenima bratoma Petrom in Tomažem, ko prvi drugega prosi za nenavadno, celo šokantno uslugo.

O knjigi

Malo drugače je roman Toma Podstenška, v katerem spremljamo več generacij članov razširjene družine. V prepletenih zgodbenih linijah tematizira različne obrambne mehanizme ljudi, ujetih v nefunkcionalne partnerske odnose, konflikte med starši in otroki, vprašanje medgeneracijske solidarnosti, rivalstva med sorojenci ter njihovo socialno-ekonomsko razslojevanje. Jedrno zgodbo romana predstavlja napeta nočna razprava med odtujenima bratoma Petrom in Tomažem, ko prvi drugega prosi za nenavadno, celo šokantno uslugo. Ta družinska zgodba je v svojem bistvu univerzalna, saj se obžalovanja, nasilje in vulgarnost ironično stapljajo z velikimi in sijočimi sanjami likov, ki bi morda lahko živeli malo drugače – ali pa tudi ne. Več o tem izvemo zaradi vznemirljivih posegov vsevednega pripovedovalca v besedilo.

O avtorju_ici

Tomo Podstenšek (1981) je avtor osmih romanov in treh zbirk kratke proze, s svojimi deli je bil štirikrat nominiran za nagrado kresnik in enkrat za nagrado novo mesto. Več njegovih zgodb je bilo nagrajenih na natečajih in uvrščenih v različne antologije. Občasno objavlja v domačih in tujih literarnih revijah. Pri založbi LUD Literatura je doslej že izšla njegova knjiga kratkih zgodb z naslovom Ribji krik (2017).