LUD Literatura

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Stopinje v kratko prozo: Aleksandar Gatalica

16. 5. 2023 ob 20.00

V torek, 16. maja, bomo ob 20. uri v prostorih LUD Literatura gostili prevajanega in večkrat nagrajenega srbskega pisatelja Aleksandra Gatalico. Pred kratkim je v zbirki Stopinje v izvrstnem prevodu Mateje Komel Snoj izšla njegova kratkoprozna knjiga Beograd za tujce.
Zgodbe, zbrane v njej, so polne zgodovine in čeprav utegne njen naslov spomniti na vodič, ni namenjena – kot pravi avtor spremne besede Milosav Gudović – estetskim »turistom«, pač pa »pustolovcem«: bralcem, ki so pripravljeni prečkati neobvladljivi svet fikcije. Celo ko nekatere osebnosti, ulice ali naselja spominjajo na mesto, ki ga menda že dobro poznamo, nas Gataličev literarni postopek zlahka prepriča o nasprotnem.
Če vas zanima, kakšen je Beograd Aleksandra Gatalice, vabljeni, da se nam pridružite na pogovoru o zbirki, sodobni srbski književnosti, zgodovini, literarnih in drugih vplivih, glasbi in še čem. Z avtorjem se bo pogovarjala Gaja Kos.

Podrobnosti

Datum:
16. 5. 2023
Ura:
20.00
Kategorija dogodka:
Oznake dogodka:
, , , ,


Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.