LUD Literatura

Monika Vrečar

Monika Vrečar

Monika Vrečar, rojena 1984 v Kranju, je avtorica chapbooka Začela bova, ko boš pripravljena (2011, KUD Kentaver), zbirke kratkih zgodb Kdo je Najel Sonce (2012, LUD Šerpa) in pesniške zbirke Šovinistka (2019, Hiša Poezije). Pred kratkim je izšla njena druga pesniška zbirka Telo in Sin (greh) (2023, Črna skrinjica). Od 2012 do 2017 je bila sourednica in prevajalka pri reviji IDIOT. Objavlja tudi akademska besedila s področja teorije medija in umetnostne ter literarne kritike. Od 2014 živi v Winnipegu v Kanadi, kjer uči na Univerzi Manitoba.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Nostalgija v kulturi

    Edini problem tukaj seveda je, da si s tem zrenjem v vzvratno ogledalo zastiramo pogled na dejansko sedanjost in s tem, kot briljantno opaža McLuhan, prihodnost.

  • V votlini: Ideologije pandemije

    Jonah je zbolel za groznim virusom. Ponoči je najhuje. Okoli torza se mu ovija živa rana. Nanjo mu polagam obkladke … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.