LUD Literatura

Janja Vidmar

Janja Vidmar se je rodila dovolj zgodaj, da je zamenjala dve državi in štiri predsednike, ter dovolj pozno, da ji še vedno dobri stari rock narekuje ritem pisanja. Po izobrazbi je profesorica slovenskega jezika in diplomirana pedagoginja. Ustvarja, športa in nerga v Mariboru. Za njenim literarnim rokenrolom se skriva preizpraševanje posameznikove vesti in osebne zgodbe, ki reflektirajo širši družbeni kontekst. Dela, za katera je prejela več domačih in mednarodnih nagrad, so prevedena v nemščino, hrvaščino, srbščino, češčino, albanščino, bolgarščino in italijanščino. Obenem so po njenih scenarijih posneli tudi TV nadaljevanke, TV film in dva celovečerca, njena dela pa so doživela tudi več odrskih uprizoritev.
Avtorjevi novejši prispevki
  • To in ono o knjigah za mulce

    Občutek imam, da okrog sebe spremljam skromen porast pišočih. Najbrž se mi zgolj dozdeva in statistika govori drugače, vendar si z lahkoto naslikam tak množičen beg pred stvarnostjo. Nič kaj prijazna ni. In celo med najbolj trdovratnimi bralci se polagoma širi mnenje, da preveč branja škodi, saj medtem ko vpijaš zgodbe, živiš tuja življenja namesto svojega. Kot bi bila literatura del konzumerističnega kulta, ki je porušil družbeno-kulturne temelje in pod katerim je vzbrstela intelektualna lenoba.

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.