LUD Literatura

Barbara Korun

Barbara Korun

Barbara Korun, pesnica, kritičarka, esejistka, rojena 1963 v Ljubljani, je po diplomi iz slovenistike in primerjalne književnosti  skoraj dvajset let poučevala literaturo na ljubljanskih gimnazijah, delala kot lektorica in dramaturginja v različnih gledališčih, trenutno je samozaposlena v kulturi. Po izidu svoje prve knjige leta 1999 je začela nastopati kot moderatorica literarnih dogodkov in mentorica pesniških delavnic. Izdala je šest samostojnih pesniški zbirk ter trinajst v prevodih, za četrto, Pridem takoj(2011), je prejela zlato ptico in Veronikino nagrado. Nastopila je na skoraj vseh pomembnejših slovenskih literarnih festivalih ter na mnogih v tujini, njene pesmi so izšle v številnih antologijah po svetu in doma v več kot dvajsetih jezikih. Prejela je tudi dve mednarodni nagradi v Italiji: za intimistično poezijo in za kombinacijo umetniškega dela in socialnega angažmaja. Sedmo leto vodi redna mesečna srečanja s poezijo, ki jo pišejo ženske, z naslovom Pesnice za pesnice.

Avtorjevi novejši prispevki
  • Ta dokončna mera človeškega, vonj trpinčenih ljudi

    Govori se, da se ljudje bojijo prišlekov in tistih, ki želijo čez naše ozemlje naprej: ta strah politične stranke podpihujejo, ker je tako laže vladati in manipulirati, skrivati lastne lopovščine.

  • Slovensko-portugalska pesniška naveza v Braziliji

    Stojim na velikem trgu pred lesenim podijem, na katerem dvanajstčlanski bend igra sambo. Vsenaokrog sami črni obrazi, samo v daljavi, … →

  • Slepa pega – ali kar slepota?

    Zadnjič sem malo sanjarila. Predstavljala sem si, da bi na prijazno, a odločno in jasno strukturirano opozorilo skupine pesnic in … →

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.