LUD Literatura

Povsod so Domžale

Predstavitev ruske pesnice in pisateljice Gale Uzrjutove

Gala Uzrjutova

Gala Uzrjutova

Gala Uzrjutova (1983), ruska pesnica, pisateljica in dramatičarka, je bila septembra 2018 prva gostja enomesečne pisateljske rezidence, ki jo v Švicariji organizira Ljubljana, Unescovo mesto literature.

Bila je večkratna finalistka pesniških natečajev, prejemnica nagrade natečaja evropske mreže za dramske prevode, drugouvrščena na proznem natečaju Dimitrija Gorčeva, prejemnica nagrade Nikolaja Blagova za poezijo, prejemnica nominacij za najboljšo rusko dramo in najboljši prvenec. V poeziji jo še posebej zanima sledenje zvočnosti, razvija pa tudi svojevrsten koncept pisanja kot nekakšnega živalskega instinkta, ki poskuša s poudarkom na fizičnosti ohranjati zvestobo prvinskosti zaznavanja.

V Sloveniji se ji je zdelo čudno, da se je drugim zdelo čudno, da je poleg znamenitosti, kot je Bled, obiskala tudi Domžale.

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.