Literaturina delavnica književne kritike

uredništvo

Poetov in prozaistov to jesen ne pogrešamo, težko pa bi se branili še kakšnega dobrega literarnega kritika oziroma kritičarke. Navsezadnje prinašajo tradicionalne delavnice, s katerimi LUD Literatura že od leta 2004 (z nekaj vmesnega oddiha) skrbi za razvoj bralne kulture, zelo oprijemljive izide – veliko udeležencev je medtem že pričelo objavljati v osrednjih književnih revijah in časopisih, morda so celo dobili službo v slovenskih medijih, založbah in drugih literarnih ustanovah, tudi Stritarjeve nagrade vmes niso umanjkale. Pristavite svoj lonček.

 

Kritiško delavnico, ki bo potekala novembra in decembra v živih in/ali spletnih srečanjih, bo vodila literarna kritičarka in kulturna novinarka Maja Šučur, nekdanja dobitnica Stritarjeve nagrade in aktualna urednica revije Literatura, v goste bo povabila tudi druge aktivne mojstre kritiške in leposlovne besede. Ana Geršak bo predavala o literarni kritiki, k okrogli mizi o kritiškem delovanju na drugih umetniških področjih bomo povabili gledališkega kritika Roka Bozovičarja, filmsko kritičarko Petro Meterc in Kajo Kraner, kritičarko s področja vizualne umetnosti. Razmerju avtorjev do kritike se bo v svojem gostovanju posvetil prozaist Davorin Lenko.

 

 

Če se želite vaditi v kritiškem pisanju, lahko na elektronski naslov maja.sucur@gmail.com s svojo prijavo pošljete še pripis o svoji motivaciji, kritiških izkušnjah in pričakovanjih. Prijave pričakujemo do 17. novembra. Udeležba je prostovoljna in brezplačna, pogoj zanjo je zmožnost dela v skupini.

 

 

Izvedbo delavnice omogoča delovna štipendija za samozaposlene v kulturi v letu 2021 Ministrstva za kulturo.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Izdelava: Pika vejica