Literaturina delavnica književne kritike

uredništvo

Poetov in prozaistov to jesen ne pogrešamo, težko pa bi se branili še kakšnega dobrega literarnega kritika oziroma kritičarke. Navsezadnje tradicionalne delavnice LUD Literatura že od leta 2004 (z nekaj vmesnega oddiha) prinašajo zelo oprijemljive izide – veliko udeležencev je medtem že pričelo objavljati v osrednjih književnih revijah in časopisih, morda so celo dobili službo v slovenskih medijih, založbah in drugih literarnih ustanovah, tudi Stritarjeve nagrade vmes niso umanjkale. Pristavite svoj lonček.

 

Kritiško delavnico, ki bo potekala novembra in decembra v živih in/ali spletnih srečanjih, bo vodila literarna kritičarka in kulturna novinarka Maja Šučur, nekdanja dobitnica Stritarjeve nagrade in aktualna urednica revije Literatura, v goste bo povabila tudi druge aktivne mojstre kritiške in leposlovne besede.

 

 

Če se želite vaditi v kritiškem pisanju, lahko na elektronski naslov maja.sucur@gmail.com s svojo prijavo pošljete še pripis o svoji motivaciji, kritiških izkušnjah in pričakovanjih. Prijave pričakujemo do 17. novembra. Udeležba je prostovoljna in brezplačna, pogoj zanjo je zmožnost dela v skupini.

 

 

Izvedbo delavnice omogoča delovna štipendija za samozaposlene v kulturi v letu 2021 Ministrstva za kulturo.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Izdelava: Pika vejica