Tanja Božić

Vejo po vejo

21,00 

avtor_ica: Tanja Božić

zbirka: Prišleki

zvrst: poezija

obseg: 72

kategorija: knjige

Samosvoja zbirka, ki se s toplino, humorjem in predanostjo loteva družinskih odnosov.

O knjigi

Vejo po vejo se pred nami pne in razrašča pesniški prvenec Tanje Božić, kjer se med verzi podijo veverice, zorijo sadeži in debelijo družinska debla. Vsake toliko naletimo na kak pozabljen lešnik, ves čas pa nas presenečajo besedne igre, pomenski zasuki in večplastna nanašanja. Vejo po vejo je samosvoja pesniška zbirka, ki se s toplino, humorjem in predanostjo loteva tematik družinskih odnosov, zapuščine, identitete in vsega, kar korenini globoko v nas.

Tanja Božić (1995) je komparativistika in francistka, ki živi in dela v Ljubljani. Poezijo redno objavlja v tisku in na spletu, leta 2020 je postala vitezinja Pesniškega turnirja, dve leti kasneje pa je prejela nagrado mlado pero. Skupaj z Natalijo Milovanović je ustvarila pesniški dvogovor Udomačevanje domačih živali / Pripitomljavanje domaćih životinja(2019). Vejo po vejo je njen pesniški prvenec.

O avtorju_ici

Tanja Božić je zaključila študij primerjalne književnosti in francoščine. Pesmi in kratke zgodbe je doslej objavljala revialno, zborniško in na spletnih portalih. V soavtorstvu z Natalijo Milovanović ustvarila performativni pesniški dvogovor Udomačevanje domačih življenja / Pripitomljavanje domaćih životinja (2019). Je prejemnica naslova vitezinja poezije (2020) in dobitnica nagrade mlado pero (2022).