LUD Literatura

Tjaž Mihelič

Tjaž Mihelič

Tjaž Mihelič, rojen v letu 2001, študent slovenistike in zgodovine na Filozofski fakulteti UL. Poezija mu je pota prekrižala v devetem razredu osnovne šole in zvest ji ostaja vse do današnjih dni. Podrobneje se je z njo srečal v gimnaziji, ko je ob pomoči profesorice slovenščine globlje spoznaval svet poezije. S svojimi pesmimi je sodeloval na literarnih natečajih, šolskih proslavah, objavo pesmi in intervju ima v literarni reviji Mentor (rubrika “Najstnik”), poleg tega še intervju v časopisu Dnevnik (projekt Obrazi prihodnosti). Na gimnazijskih hodnikih je na predstavitvenih tablah urejal portrete književnikov. Za konec dodaja še pomenljive verze Ane Ahmatove iz pesmi “Muza”: “Povprašam jo: ‘Mar ti narekovala / si Danteju Pekel?’ Odvrne: ‘Jaz.'”

Avtorjevi novejši prispevki
  • Soneti

    Morda le nisva cenila simetrije, / ki sva kdaj v hipni slasti jo spoznala; / prezirljivost lastna pa na pol razklala / telo v telesu je; ko eno bije, / drugo drugega slavi, ko v slapu lije / in se toči ona vame in vanjo jaz, / ko ji zopet padam pred obraz, / se vse konča in v naju zgnije

Vsi avtorjevi prispevki

Kdor bere, je udeležen!

Prijava na Literaturin obveščevalnik

* obvezno polje

Za obveščanje uporabljamo storitev Mailchimp, ki bo tvoje podatke uporabljala skladno s pravili. Vedno si lahko premisliš. Brez nadaljnjega. Navodila za odjavo ali spremembo nastavitev so na dnu vsakega elektronskega dopisa. Tvoje podatke in odločitve bomo spoštovali. Spodaj lahko potrdiš, da se s tem strinjaš.