Poljska

Primož Čučnik
Jure Jakob
Ana Pepelnik
Gregor Podlogar
Tone Škrjanec

Równoległa realność

Jakob, Škrjanec, Podlogar, Pepelnik, Čučnik

Med 7. in 12. oktobrom LUD Literatura v sodelovanju z društvom Czar Słowenii in finančno podporo Javne agencije za knjigo RS organizira gostovanje petih pesnikov, Ane Pepelnik, Toneta Škrjanca, Primoža Čučnika, Gregorja Podlogarja in Jureta Jakoba na Poljskem, natančneje v Gdansku in Varšavi. V središču gostovanja je predstavljanje antologije Równoległa realność (ki jo je izdala založba Międzymorze iz Gdanska) oziroma Vzporedna realnost, v kateri so zastopani omenjeni pesniki, prevode pa so prispevali Katarzyna Szproch, Adam Wiedemann, Maciej Olszewski in Kamil Gontarz. Primož Čučnik in Gregor Podlogar sta se udeležila tudi okrogle mize o sodelovanju in odnosih med poljskimi in slovenskimi pesniki, vsi slovenski pesniki pa so nastopili na Univerzi v Gdansku pri lektorici slovenskega jezika Maši Guštin, ki je organizirala gostovanje v Gdansku. Drugi del gostovanja je potekal v Varšavi, najprej so se pesniki predstavili v Hiši literature poljskega centra PEN, zadnji dan, 12. 10., pa se bodo predstavili še študentom slovenistike na varšavski univerzi v razredu Jasmine Šuler Galos. Zanimanje za slovenske pesnike je dobro, pesniki se počutijo odlično.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
 • Slovenske pesnice na Poljskem

  Med gostujočimi avtoricami, ki so na Poljskem predstavljale antologijo, je bila tudi Ana Pepelnik.

 • Raznolikost pesniških pokrajin bivše Jugoslavije

  Med 11. in 13. junijem sta bila na gostovanju v tujini dva Literaturina avtorja. Robert Simonišek in Marcello Potocco sta se udeležila zagrebškega festivala “Stih u regiji”.

 • Pesniški spopad s krizo Evrope

  Andrej Hočevar

  Ob koncu prejšnjega meseca, teden dni, preden so slovenski udeleženci Andrej Hočevar, Gregor Podlogar in Staša Pavlovič obiskali Berlin, je nemški nobelovec Günter Grass že … →

Izdelava: Pika vejica