Pogovori z Literaturo

250. številka revije Literatura

Najprej je bilo prvih 150 in ena kvadratna. Potem je minilo še devet let oziroma 100 številk, pa jo spet imamo. Kvadratna Literatura, drugič. Poteši žejo po nadaljevanju in lakoto po klepetanju. Iz preteklih številk (od 131. do 231.) je izluščenih štiriindvajset najbolj informativnih, zabavnih, provokativnih pogovorov z reprezentativnimi ustvarjalci in strokovnjaki z različnih področij umetnosti in humanistike. Dodatek k ponatisom je posebno v ta namen pripravljen petindvajseti intervju z dolgoletnim urednikom Literature Urbanom Vovkom.

“Intervju je oblika druženja;” je zapisano v uvodu jubilejne številke, “ustvarjalec odpira vrata svojega sveta, usmerja pogled na delo, predstavlja ustvarjalne procese, ki se pri tem odvijajo, predvsem pa pusti, da se mu vsaj za trenutek približamo.”

Jubilejna Literatura je številki primerno obsežna. Približajte se ji hlastno. Vključite se v pogovor.

Bodi udeležen. Sodeluj. Prijavi se na novice.
Pogovor o tekstu

Pripiši svoje mnenje

Sorodni prispevki
  • Revija v citatih

    Najboljše in najbolj iz konteksta, Literatura 249 za tiste, ki živijo hitro. Kopica citatov iz zadnje številke revije. Rajc ali jajc. Kakor za koga. Klik, klik!

  • Nova številka revije Literatura

    Verjetno napoveduje pomlad, vendar je za dobre novice bržkone še prezgodaj. Zato dobre novice ostajajo v Literaturi. Preberite, kaj prinaša nova številka revije Literatura. In če lahko preberete dolgo napoved, zakaj ne še cele revije?

  • Nova številka Literature

    Nekam modra je, še dobro, da si ne more pomagati. Letošnja prva Literatura že leži v večernem snegu. Uroš Zupan v uvodniku na iskren način … →

Izdelava: Pika vejica