Mariana Enriquez

Kar smo izgubile v ognju

prevod: Veronika Rot

22,00 

avtor_ica: Mariana Enriquez

prevajalec_ka: Veronika Rot

zbirka: Stopinje

zvrst: kratke zgodbe

obseg: 188

kategorija: knjige

Pretresljive zgodbe o srhljivostji in grozljivosti, ki se skrivata pod navidezno normalnostjo in vznikneta iz povsem običajnih okoliščin.

12 na zalogi

O knjigi

Neki deček je pestoval Eli v naročju. Sedel je na postelji. Pogledal jo je, toda njegove sivozelene oči so bile prepredene s kapilarami, sive veke pa oljnate kot sardine. Zaudarjal je. Njegov vonj je napolnil sobo. Bil je gol in tako suh, da je bilo prav neverjetno, da je sploh živ. Grobo, slepo je božal žival, z dlanjo, ki je bila prevelika za njegovo telo. Z drugo jo je držal za vrat.

Mariana Enriquez je argentinska pisateljica, ki svoje obsedenosti, svojo fascinacijo nad temo, srhljivostjo, grozljivostjo, ki se skrivajo pod navidezno normalnostjo in vzniknejo iz povsem običajnih okoliščin, spretno prenese na bralca. S svojim edinstvenim slogom, žanrsko mešanico srhljivke in družbeno angažirane kritike, bralcu podzavest napolni s pretresljivimi podobami in ga zdrami iz otopelosti. Kar smo izgubile v ognju je njena druga zbirka kratkih zgodb, zanjo je leta 2017 prejela nagrado Ciutat de Barcelona. Za svoja dela je prejela številna priznanja, za zbirko kratkih zgodb Nevarnosti kajenja v postelji je bila leta 2021 nominirana za Bookerjevo nagrado, več nagrad je prejela tudi za roman Naš čas noči, med njimi tudi prestižno nagrado Herralde in nagrado za najboljši fantastični roman in grozljivko, ki jo podeljuje festival Semana Negra de Gijón.