Zapeljevanje, iluzija, ljubezen

Diana Koloini

Novi pristopi (2000) • teorija

Diana Koloini (1962) je dramaturginja, ki večino svojega delovnega truda posveča gledališki praksi. Delala je v skoraj vseh slovenskih gledališčih, zdaj pa je zaposlena v SNG Drama Ljubljana, kot dramaturginja pa se ukvarja s slovensko in tujo dramatiko, novimi teksti in klasičnimi avtorji. Kritike, eseje in priložnostne članke objavlja v več o knjigi

Gledališče je sicer res zavezano tradiciji, a v svojih konstitutivnih principih se stika prav s tem svetom, v katerem je realnost temeljno določena z virtualnim.

Predstavitev knjige

Diana Koloini (1962) je dramaturginja, ki večino svojega delovnega truda posveča gledališki praksi. Delala je v skoraj vseh slovenskih gledališčih, zdaj pa je zaposlena v SNG Drama Ljubljana, kot dramaturginja pa se ukvarja s slovensko in tujo dramatiko, novimi teksti in klasičnimi avtorji. Kritike, eseje in priložnostne članke objavlja v različnih časopisih in revijah. Zbirka esejev o dramah in gledališču Zapeljevanje, iluzija, ljubezen je avtoričin knjižni prvenec.

Diana Koloini

Diana Koloini se je rodila 18. novembra 1962, otroštvo preživela v Vipavskem Križu. Gimnazija v Ajdovščini. Študij dramaturgije na ljubljanski AGRFT, diplomirala 1989 z nalogo “Mit Don Juana v evropski dramatiki.” Podiplomski študij na oddelku za sociologijo kulture ljubljanske FF, magistrirala 2002 z nalogo “Ideološki aspekti ponavljanja stalne zgodbe v dramatiki.” V letih 1987 do 1994 kot dramaturginja zaposlena v PDG Nova Gorica, od 1994 do 2009 v SNG Drama Ljubljana. Trenutno je vodja gledališkega in sodobnoplesnega programa v Cankarjevem domu. Kot gostujoča dramaturginja je delala v malodane vseh slovenskih gledališčih in nekajkrat tudi v nevladnih skupinah. Pisala članke, razprave in priložnostne zapise za različne revije, časopise in gledališke liste. Knjiga esejev o dramah in gledališču Zapeljevanje, iluzija, ljubezen (Literatura, zbirka Novi pristopi, 2000) je njena edina knjiga doslej.

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica