Temni gen

Alenka Jovanovski

Novi pristopi (2001) • teorija

Alenka Jovanovski (1974) je diplomirala iz italijanščine in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je tudi zaposlena kot raziskovalka na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo. V svojem knjižnem prvencu Temni gen, s podnaslovom Mistično skozi prizmo estetskega izkustva, se ukvarja z možnostjo religioznega navdihnjenja in ustvarjalno več o knjigi

Besede, prave in iskrene besede kažejo na tišino, ki je pred njimi, pred zgodovino, pred prapokom ob začetku sveta in glasnejša od njega.

Predstavitev knjige

Alenka Jovanovski (1974) je diplomirala iz italijanščine in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je tudi zaposlena kot raziskovalka na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo. V svojem knjižnem prvencu Temni gen, s podnaslovom Mistično skozi prizmo estetskega izkustva, se ukvarja z možnostjo religioznega navdihnjenja in ustvarjalno privlačnostjo, predvsem v govorici pesništva. Za svoje kritiško pisanje je prejela Stritarjevo nagrado.

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica