Pisanje kratke zgodbe

Andrej Blatnik

Novi pristopi (2010) • teorija

Knjiga pisatelja in prevajalca, pa tudi urednika in univerzitetnega profesorja dr. Andreja Blatnika bralca uvaja v osnove naratologije, notranje zgradbe besedila, karakterizacije in teorije bralčevega odziva, premišlja o pasteh navideznih rešitev, se poglablja v interakcijo med osebami in dogodki v zgodbah, opozarja na ustrezno izbiro literarnih izraznih sredstev, predstavlja pa več o knjigi

Predstavitev knjige

Knjiga pisatelja in prevajalca, pa tudi urednika in univerzitetnega profesorja dr. Andreja Blatnika bralca uvaja v osnove naratologije, notranje zgradbe besedila, karakterizacije in teorije bralčevega odziva, premišlja o pasteh navideznih rešitev, se poglablja v interakcijo med osebami in dogodki v zgodbah, opozarja na ustrezno izbiro literarnih izraznih sredstev, predstavlja pa tudi vrsto v praksi opisanih vaj. Knjiga je izjemno dobrodošel pripomoček ne le vsakomur, ki želi izboljšati svoje pisanje, temveč tudi vsakomur, ki želi natančneje spoznati, kako zgodbe nastanejo, pa tudi kako delujejo na bralca.

Andrej Blatnik

Andrej Blatnik je izdal dvanajst knjig v Sloveniji in devetindvajset v tujini, med njimi tri v nemščini in angleščini ter po dve v španščini, češčini in turščini. Nastopal je na vrsti mednarodnih literarnih festivalov, tudi na Cosmopolisu v Barceloni in PEN World Voices Festivalu v New Yorku. Prejel je več nagrad, med njimi nagrado Prešernovega sklada leta 2001 za knjigo Zakon želje. Uči založništvo na Filozofski fakulteti in pisanje kratke zgodbe na delavnicah revije Literatura. Rad bere, gleda filme, posluša glasbo in potuje, vselej čim ceneje. Več o njem na www.andrejblatnik.com.

Druge avtorjeve knjige

Izdelava: Pika vejica